Позиция на Движение Обществен натиск относно предвижданите промени в Избирателния кодекс

Позиция на Движение Обществен натиск
относно предвижданите промени в Избирателния кодекс

Тече поредната подмяна на самата идея за допитване до българския Суверен – на референдума от октомври 2015 г. над 1 700 000 души, тоест над 73% от гласувалите граждани подкрепиха електронното гласуване. Това са недвусмислени цифри.

Днес тази тяхна воля бива подменена: вместо ЕЛЕКТРОННИЯ вот, по който те са се произнесли, им се поднася някакво си “задължително” отиване до урните. Освен че е подмяна на резултата и смисъла от вече проведен референдум, този акт е и антидемократичен по самата си същност. Управляващите явно взимат избирателя за дебил. Припомняме, че сегашното т. нар. “Народно” събрание гласува и доказани изборни фалшификации да не се наказват със затвор. Колко удобно за партийните инженери! Подигравката с гражданите е всекидневно упражнение на все по-нагло безобразничещата мутрокрация.

Движение Обществен натиск напълно подкрепя разумни, решителни гласове като този на заслужено уважаваната г-жа Мануела Малеева, които застават зад вече изразената воля на нацията. Ставаше и все така става дума не за задължителен, а за електронен вот. И за отговорността – нещо повече, за вината – при подмяна на вече изразената воля на нашата нация.

Заедно с другите многобройни безумия на самозабравилата се власт това ни кара да повторим познатото: #Оставка!

София, 15 март 2016

Съпредседатели:
Манол Глишев
Кирил Чуканов
Димитрин Вичев